Mijn naam is Miriam Schraa.

Ik ben moeder van 3 fantastische jongens en een prachtig meisje.

 

Na mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening ben ik werkzaam geweest in de verstandelijk gehandicaptenzorg (met kinderen en jong-volwassenen).

 

Ik heb gewerkt in verschillende settingen van een orthopedagogisch behandelcentrum (24-uurs zorg, naschoolse dagbehandeling en weekend- en vakantieopvang).

 

De eerste levensjaren van onze kinderen heb ik de werkzaamheden binnen instellingen stilgelegd en oppaswerk aan huis gedaan. Daarnaast heb ik enkele kinderen met een autisme spectrum stoornis begeleid en kennis gemaakt met methoden als Sun Rise en Growing Minds.

 

Mijn enthousiasme voor het individueel werken met kinderen en ouders is daarmee gegroeid. Het heeft mij gebracht tot het doen van de opleiding voor speltherapie in Amsterdam. December 2009 heb ik mijn diploma ontvangen en kan ik een droom gaan waar maken.

 

Ik heb de cursus gevolgd STERKerSTAAN ADHD Trainer om ADHD en faalangst aan te pakken met het REM-Model.

 

Daarnaast heb ik mij verdiept in  echtscheidingsproblematiek door het volgen van de opleiding 

“Kinderen uit de Knel”.

Kinderen uit de Knel is een programma voor gezinnen verwikkeld in een vechtscheiding. Het is een samenwerkingsproject tussen het Kinder– en Jeugd Trauma Centrum & het Lorentzhuis.

 

Om ouders optimaal te kunnen begeleiden in het begrijpen van hun kind, heb ik de training tot Kindertolk gevolgd volgens de methode  PresentChild®.

 

In onderling overleg kan ik ook een workshop verzorgen voor ouders, ouderraad, MR-leden, leerkrachten etc. in het basisonderwijs. Vraag naar de mogelijkheden !

 

Intrigerend aan het werken met kinderen is voor mij het unieke van ieder kind, hoe jong of hoe oud ook; een kind draagt een levensverhaal met zich mee.

 

Graag ga ik met u als ouders/verzorgers op zoek naar de balans in uw kind en hoop ik al spelend hoge golven af te vlakken.